به گزارش خبرنگار مهر، حسن عنایتی صبح سه شنبه در شورای معاونان با بیان اینکه امروز یکی از وظایف مهم این سازمان تأمین امنیت غذایی کشور است، افزود: مازندران به جهت ظرفیتهای بالفعل و بالقوه سرزمینی نقش مهم و برجستهای در امنیت غذایی کشور دارد.
عنایتی بابیان اینکه سال گذشته شاهد افزایش تولید بسیاری از محصولات کشاورزی بودیم، گفت: میزان تولید استان از ۸ میلیون تن عبور کرده است.
وی اظهار کرد: مازندران قلب تولید کشاورزی کشور است و بهتنهایی برخی از مزیتها را در حوزههای مختلف کشور به دوش میکشد و ما در نظر داریم با حمایتهای همه متولیان و مسئولان استانی این روند را بهبود ببخشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مازندران از منظر سیاستگذاران کشوری، یک استان کشاورزی و تأمینکننده بسیاری از مواد غذایی کشور است، گفت: مازندران ۲۵ درصد گوشت سفید منجمد کشور و ۴۲ درصد برنج کشور، مرکبات، صنعت طیور و محصولات دیگر را تولید میکند.
وی خاطرنشان کرد: درجایی که فعالیتهای تحقیقاتی را در دستور کار قرار دادیم شاهد پیشرفت و اثرگذاری مثبتی بودیم و باید از ظرفیتهای دانشگاهیان، پژوهشگران و محققان در جهت توسعه کشاورزی مازندران استفاده کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: سرعت نفوذ فناوری و دانش در مزرعه و واحدهای بهرهبرداری قابلقبول نیست و باید شتاب بیشتری یابد.
وی یادآور شد: استان مازندران دارای پتانسیلهای بالقوهای است که هنوز به بالفعل تبدیل نشده است و با بهرهمندی از این ظرفیتها میتوان شاهد افزایش تولید و بهرهوری در بخش کشاورزی باشیم که این امر نیازمند تلاش، همت و پشتیبانی است.
وی با تأکید بر اینکه نگاه فعالان بخش کشاورزی به بانک کشاورزی نگاه مثبتی است و این دیدگاه باید حفظ و تقویت شود، تصریح کرد: بانک کشاورزی در بخش کشاورزی، نقش پیشبرنده دارد.
تخصیص ۴,۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار به بخش کشاورزی
عنایتی اذعان داشت: از اعتبارچهار هزار و ۸۶۳ میلیارد تومان بخش کشاورزی استان مازندران در سال گذشته سه هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان از سوی بانک کشاورزی به متقاضیان پرداختشده است.
وی گفت: سال گذشته پنج هزار و ۴۰۰ شغل جدید در حوزه کشاورزی ایجاد شد که نقش بانک کشاورزی استان مازندران در ایجاد و تأمین مالی این مشاغل نقشی بیبدیل است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خواستار بهرهگیری از ظرفیتهای سازمان جهاد کشاورزی استان و بانک کشاورزی مازندران شد و افزود: همدلی و همصدایی میان این دو سازمان میتواند منتج به رشد و توسعهی بخش کشاورزی گردد.
وی با اشاره به کمبارشی ها و تغییرات اقلیمی متأثر از سایر مناطق جهان در ایران، مازندران را نیز مستثنی از این موضوع ندانست و گفت: مانند ۱۰ سال پیش، استان پر بارش نیستیم و نگرانی از بابت برخی محصولات وجود دارد.
عنایتی بابیان اینکه در حوزه حمایت از تولیدات کشاورزی، صندوق بیمه کشاورزی تنها متولیِ کارساز است که به کمک فعالان بخش کشاورزی آمده است، خواستار فرهنگسازی بیشتر برای بهرهمندی از ظرفیت این صندوق شد.
نظر شما